Ons verhaal1

Ooit gehoord van het gezegde "het was een eenvoudigere tijd" bij het beschrijven van het verleden?
Bij COBAGS streven we ernaar om van de toekomst een " eenvoudigere tijd " te maken. Met een innovatief ontwerp en een probleemgerichte mentaliteit streven we ernaar producten te ontwikkelen die uw leven gemakkelijker en veiliger maken met praktische, milieuvriendelijke oplossingen.

U hoeft geen compromissen te sluiten voor een goede toekomst. Laten we het gewoon simpel houden.

Het begin

Het begon allemaal op een zomerse dag in Kopenhagen. Als een van de toonaangevende fietssteden ter wereld zijn de inwoners van Kopenhagen geen onbekende in fietsen. Er wordt gezegd dat de meeste Kopenhagenaren (ja, dat is een woord) hun hele leven op de fiets kunnen leven.

Op deze noodlottige dag merkte Nikolai Gulmann echter een patroon op onder de voorbijfietsende mensen op de Queen Louises-brug, een van de drukste fietspaden in heel Kopenhagen. Hij zag een overvloed aan “plastic wegwerpzakjes” aan het stuur van de fietsen hangen. Zwaar van het vullen met boodschappen, sloegen de tassen tegen het voorwiel waardoor de fietser uit evenwicht raakte en de tas in het wiel dreigde te komen te zitten. Verder, bewust van de milieu-impact van plastic tassen voor eenmalig gebruik, vroeg Nikolai zich af hoe dit allemaal verbeterd kon worden.

Dit alles werd de basis voor de eerste Bikezac. Een tas gemaakt van duurzaam materiaal bedoeld voor langdurig gebruik; met de bruikbaarheid van een tas voor eenmalig gebruik in termen van draagbaarheid; en de veiligheid en het gebruiksgemak van een traditionele fietstas.

Sindsdien is COBAGS gegroeid en ontwikkeld, wat heeft geleid tot de Bikezac 2.0, eenvoudig gemaakt voor de extra ruimte op de G0. Noem het een bikezac 2.G0 😊.

COBAGS vandaag

We blijven ernaar streven om producten te creëren die het leven eenvoudiger maken. Wij geloven dat de wereld al complex genoeg is geworden en dat een beetje eenvoud nodig is. Het zou een eenvoudige keuze moeten zijn om ervoor te kiezen om veilig en milieuvriendelijk te zijn. Je zou meer moeten winnen, niet minder door die keuzes te maken.

Dat is de kern van al het ontwerpdenken van COBAGS.

Ons paradepaardje, de Bikezac 2.0, wordt nu in heel Europa en in de rest van de wereld verkocht. We hebben retailers in heel Europa en zelfs in Japan en we groeien nog steeds met nieuwe retailers die elke week deel uitmaken van ons netwerk van retailers (detailkaart komt binnenkort).

Duurzaamheid


Onze focus ligt vanaf het begin op het maken van producten die niet alleen veilig en eenvoudig te gebruiken zijn, maar ook milieuvriendelijk. Hier vinden wij de materiaalkeuze een van de belangrijkste gebieden. Een groen materiaal is pas groen als het ook nog eens duurzaam is en dus meerdere keren hergebruikt kan worden.

Al onze Bikezacs zijn dan ook gemaakt van geweven PP, een sterk kunststof materiaal. Omdat plastic afval een belangrijk onderwerp is, worden al onze tassen gemaakt van rijstzakken na consumptie, wat betekent dat ze al door mensen zijn gebruikt en vervolgens zijn opgehaald van de straten in Zuidoost-Azië (voornamelijk Vietnam). De rijstzakken worden gesmolten en gerecycled tot nieuw geweven PP, dat gebruikt wordt voor onze tassen.

Het vilt dat we gebruiken, onder andere voor onze Zipzacs , is eveneens gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Op deze manier helpt elke tas niet alleen om de behoefte aan tassen voor eenmalig gebruik te verminderen, maar helpt het ook om de hoeveelheid plastic afval in de wereld te verminderen.

 

De toekomst van COBAGS


Verder kijkend dan de Bikezac onderzoeken we momenteel hoe we onze processen kunnen optimaliseren en verbeteren. Daarom hebben we met ons proefproject van de U-Zac de eerste ervaringen opgedaan met upcycling en zitten we al vol ideeën om nog mooiere, unieke tassen te creëren. Meer weten over het verschil tussen Upcycling en Recycling? Check onze blogpost